РДПБЗН - Търговище извади тревожна тенденция за жертвите на пожари през тази година

By 26 Септември 2017 Прочетена 1763 пъти 0
До момента през 2017 година жертвите на пожари в областта са 5 души. За сравнение през цялата 2016 година е нямало нито един загинал човек До момента през 2017 година жертвите на пожари в областта са 5 души. За сравнение през цялата 2016 година е нямало нито един загинал човек КИС 13

Тревожна статистика отчита Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище.

Става дума за броя на загиналите през тази година спрямо миналата. До момента през 2017 година жертвите на пожари в областта са 5 души. За сравнение през цялата 2016 година е нямало нито един загинал човек.

На РДПБЗН - Търговище припомнят и случаите - на 18 чнуари в къща в село Подгорица загива 58-годишен мъж. В областния център пък жертва на пожар има на 31 март - 84-годишен пенсионер. На 30 април загива 73-годишна жена в село Ковачевец, а на 19 юли жертва на пожар става 72-годишен мъж в град Омуртаг. Последният случай пък е от 13 септември, когато в село Здравец загива 80-годишен мъж.

Впечатление на РДПБЗН прави, че в по-голямата си част жертвите са самотноживеещи пенсионери на над 70-годишна възраст. Най-честата причина пък за пожарите е късо съединение. Повечето от пламъците са възниквали през нощта.

От пожарната припомнят гражданите да спазват някои от основните мерки за противопожарна безопасност - да се поддържат електрическите проводници и щепсели в добро състояние, да не се претоварва електрическата инсталация, да се изключват електрическите уреди, когато не се използват, да не се прокарват ел. проводници под пътеки килими и други подобни, да се проверяват, поддържат и почистват редовно всички ел. уреди, да са бдителни за миризми от ел. уредите и други.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net