Ремонтират тротоари по улица "Паисий" в Търговище

By 20 Юни 2018 Прочетена 1872 пъти 0

Започна ремонт на тротоарните настилки на част от улица "Паисий" в Търговище. Рехабилитацията е заложена в капиталовата програма на Общината за тази година.

Отсечката, която е предвидена за ремонт е в участъка между двете кръстовища с улиците "Капитан Данаджиев" и "Трапезица". Площта, която ще бъде обхваната от строителните дейности е 2000 квадратни метра.

Рехабилитацията се извършва от Общинското предприятие "Флора" и включва демонтиране на старите бетонови плочи и поставянето на нови тротоарни павета с дебелина от 6 см.

Бордюрите вече бяха поставени по време на обновяването на улица "Паисий", която е част от републиканската пътна мрежа. Ремонтът беше извършен в края на 2017 гodina с целеви средства от държавата, отпуснати по искане на Община Търговище.

110 000 лева са предвидени за подновяване на тротоарни настилки в капиталовата програма за тази година. Планирана е и рехабилитация на тротоарите на ул. "Александър Стамболийски" в участъка от моста на река Сива до светофара на кръстовището с бул. "Митрополит Андрей".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net