С 1,5 млн. лв. изграждат пробива "Катрафилов" в Търговище

By 28 Юли 2016 Прочетена 1821 пъти 0

Най-вероятно през есента ще започне изграждането на пробива "Катрафилов" в Търговище. Става дума за директен път, който ще свързва централната градска част с кварталите „Запад” 1 и 2, чрез продължение на улица ”Сава Катрафилов” до кръстовището с булевард ”Трайко Китанчев”.

Новото трасе ще бъде изградено за 1,5 милиона лева, като те са отпуснати от Министерски съвет с решение от 27 юли. Целевата субсидия е била поискана от кмета д-р Дарин Димитров, тъй като обектът е включен в застроителния план на града и е от важно значение за осигуряване на нормална инфраструктура за автомобили и пешеходци. 

Пробивът "Катрафилов” е част от интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Проектът е бил предложен за европейско финансиране, но е бил отхвърлен като недопустим по схемата. 

След отпускането на целевата субсидия за изграждане на новото разширено трасе на улица „Сава Катрафилов”, Общината започва разработване на документите за обявяване на процедура за избор на изпълнители. Договорите ще бъдат сключени до ноември, за да се гарантира целесъобразното използване на средствата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net