Стотици граждани излязоха на протест в Търговище след катастрофата в петък

By 05 Ноември 2018 Прочетена 2896 пъти 0
Недоволството е провокирано от опасението на близките, че причинилият ПТП-то може да не получи справедливо наказание Недоволството е провокирано от опасението на близките, че причинилият ПТП-то може да не получи справедливо наказание КИС 13

Днес преди обед в Търговище се състоя мирен протест на родители, близки, приятели и познати на пострадалите момче и момиче при катастрофа миналия петък.

Проявата беше пред Съдебната палата в града, защото водачът на колата, блъснал мотоциклета, работи като Охрана на съдебната власт в същата сграда.

Точно тук, в петък следобед пиян шофьор предизвика катастрофа, при която пострадаха двама младежи. При непозволен обратен завой мъжът блъснал с лекия си автомобил мотор, с който се движели момиче и момче - на 18 и 16 години. След удара шофьорът избягал.

А в протеста в Търговище днес се включиха и членове на мотоклуба в града. Гражданското недоволство е провокирано от опасението на близките, че нарушителят може да се укрие или да не получи справедливо наказание, защото е брат на бивш директор на в МВР в Търговище. Участниците в протеста демонстративно оставиха чадърите си пред съдебната палата.

Нашето несъгласие е, искаме тези чадъри към определeнитe хора вече да паднат, да има справедливост,стига са ги покривали, като някои мишки с извинение за думите ми. Всички пред закона сме равни, не може всички да седят и да се съобразяват с определени хора, целият град страда, погледнете постовете ни, никой не смее нищо да прави. Ние си позволихме да излезем, за да дадем гласност, защото всичко щеше да бъде покрито, определено за това ще си носим последствията, защото има хора сред нас, които им се опънаха назад в годините и им се наложи да се изселят от града.

разказа през сълзи майката на пострадалото момче Миглена Петрова

Няма основание да се говори за чадър, действията са извършени своевременно след събиране на необходимите доказателства, които по преценка на наблюдаващия прокурор са достатъчни за повдигане на обвинение, повдигнато е такова, като е взето 72 часа задържане, което ще гарантира явяването на обвиняемия пред съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение, която считаме, че е адекватна в случая, тъй като има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Към момента нямаме данни да е осъждан, сaнкциониран е за нарушение по ЗДП, като последното е от 2010 година за движение с превишена скорост.

заяви от своя страна окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров

След инцидента, в болницата в Търговище е настанено 18-годишното момиче, което се е возило на мотоциклета. То е с фрактура по краката и ръцете, и контузия на гръдния кош. Няма опасност за живота му. Водачът на мотоциклета е настанен в отделение на болницата с контузни рани, също без опасност за живота.

В момента събирам кръводарители, критично е състоянието, борят се, дано Господ да помогне, не го пожелавам на никого.

каза бащата на пострадалото момиче Бончо Стефанов

На задържания Валентин Парашкевов е взета проба за алкохолен тест, която е отчела концентрация от 0,71 промила. Взета му е и кръвна проба и за химическо изследване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 05 Ноември 2018 13:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net