Телефонните измамници отново удариха, жертвата този път е от Попово

By 15 Ноември 2017 Прочетена 4140 пъти 0
Измамата е извършена по вече познатата схема. Сумата, която е дала е 5700 лева Измамата е извършена по вече познатата схема. Сумата, която е дала е 5700 лева КИС 13

71-годишна жена от Попово стана поредната жертва на телефонни измамници.

Жената е въведена в заблуждение на 14 ноември, чрез провеждане на серия разговори между 11:00 и 13:00 часа, съобщават от Областна дирекция на МВР – Търговище.

Измамата е извършена по вече познатата схема, че жената трябва да окаже съдействие на полицейски служители, които провеждат операция по залавяне на телефонни измамници. Отнетата сума от потърпевшата е 5700 лв.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Районно управление – Попово.

От МВР напомнят, че гражданите не бива да се доверяват на непознати, че служителите на реда никога не биха потърсили някого с настояване за даване на пари, и че няма институция в България, която би го направила. Разплащанията с институции се извършват на специално определени места, в работен ден и в установено работно време, като винаги се сверяват личните данни и се издава съответен документ. В случай на подобно обаждане е необходимо веднага да се сигнализира на тел.112.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net