Транспортният план на Търговище е готов, правят публично обсъждане

By 03 Февруари 2018 Прочетена 2535 пъти 0
В четвъртък /8 февруари/ от 17:00 часа в зала 74 на Общината ще се проведе публично обсъждане на проекта за Генерален план за организация на движението на град Търговище В четвъртък /8 февруари/ от 17:00 часа в зала 74 на Общината ще се проведе публично обсъждане на проекта за Генерален план за организация на движението на град Търговище КИС 13 / архив

В четвъртък /8 февруари/ от 17:00 часа в зала 74 на Общината ще се проведе публично обсъждане на проекта за Генерален план за организация на движението на град Търговище.

На него ще присъства ръководството на Общинската администрация, както и представител на фирмата, изготвила проекта. Всички граждани са поканени на обсъждането, като се очаква интерес да проявят и представителите на бизнеса.

На обсъждането ще бъдат посочени основните моменти в организацията на движението в определени натоварени участъци и възможностите за повишаване безопасността и подобряване на пропускателната способност.

Схемата е достъпна на сайта на Общината, с възможност за оставяне на мнения и препоръки.

Припомянме, че досега Търговище не е имал цялостен транспортен план, като в различни периоди са били разработвани различни части от града.

В плана се съдържат предложения за подобряване на пропускателната способност на кръстовищата, реконструкция на някои от съществуващите и изграждане на нови връзки. В него има и предложения за обособяване на еднопосочни улици, които да облекчат трафика в някои райони.

Една от целите на транспортния план е да подобри разпределнието на транспортните и пешеходните потоци по вид, място и време. Той предлага и осигуряване на допълнителни места за паркиране и намаляване на конфликтните зони в града.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net