Учениците в Търговищко пътуват безплатно от 1 януари

By 03 Януари 2017 Прочетена 2172 пъти 0

Промяна на транспортната схема в община Търговище влезе в сила от 1 януари във връзка със задължението за осигуряване на безплатен транспорт на всички ученици до 12 клас.

Поради очакваното значително увеличение на пътниците по няколко направления се наложиха и корекции, които са одобрени от Общинския съвет. Те са съгласувани с исканията за изменение в часовете на потегляне на автобуси от междуселищните градски линии, постъпили от директори на професионални гимназии от Търговище.

Измененията в часовия график се отнасят за автобусните линии от Търговище за Миладиновци и  Кошничари, които ще потеглят в 06:30 часа от града и 07:15 часа в обратна посока.

Делничното маршрутно разписание по линията Търговище - Надарево ще се изпълнява с влизане в село Осен, а автобусът от Търговище за Пайдушко ще потегля в 06:15 часа.

Община Търговище проведе всички предварителни разговори с превозвачите, обслужващи линиите и с кметовете по населените места, за да осигури безпроблемното въвеждане на промените.

Правото на безплатен транспорт за всички ученици до завършването им на средно образование е регламентирано в Закона за предучилищното и училищно образование. До момента това се отнасяше само за учениците до навършване на 16-годишна възраст. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net