Утре започва XXIII Международен пленер за акварел "Никола Маринов" в Търговище

By 03 Септември 2018 Прочетена 2454 пъти 0
В него ще участват 7 художници от 4 държави В него ще участват 7 художници от 4 държави КИС 13

На 4 септември в Търговище започва XXIII Международен пленер за акварел "Никола Маринов".

В него ще участват 7 художници от 4 държави. Това са Владимир Петков от Русия, Шемседдин Зия Даали от Турция, Илиес Белкайд от Алжир, Андрей Каменов, Пламен Проданов, Краси Тодоров и Селма Тодорова от България.

В периода от 4 до 13 септември те ще се отдадат на творческа работа в градовете Търговище и Балчик. Целта е всеки от участниците да продължи традициите на акварелната школа в града ни, чийто най-ярък представител е проф. Никола Маринов, чието име носи и художествената галерия в града ни. Благодарение на пленера, галерията в Търговище притежава една от най-богатите сбирки от акварели в страната.

Традиционно, изданието ще бъде закрито с изложба, на която ще бъдат показани картините, създадени по време на пленера. Тя ще се състои на 13 септември от 18.00 часа в художествената галерия. Непосредствено преди това, от 17:00 часа в галерията е планирана и пресконференция на участниците във форума.

Пленерът е включен в националния календар на Европейската година на културното наследство 2018, чиято е цел е да стимулира повече хора да откриват и изучават културното наследство и неговото значение за обществото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 03 Септември 2018 12:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net