В дните на панаира в Търговище 8 семейни двойки подновиха брачните си клетви на церемония

By 17 Май 2019 Прочетена 2002 пъти 0
Кумове на двойките по време на ритуала бяха кметът на Общината д-р Дарин Димитров и неговата съпруга Кумове на двойките по време на ритуала бяха кметът на Общината д-р Дарин Димитров и неговата съпруга снимка: КИС 13

В дните на пролетния панаир в Търговище 8 семейни двойки подновиха брачните си клетви на церемония, организирана от Община Търговище.

6 от тях имат половин век съвместен живот, а 2 - над 60 години.

Кумове на двойките по време на ритуала бяха кметът на Общината д-р Дарин Димитров и неговата съпруга, а длъжностно лице беше секретарят на Общината Христалина Халачева.

Градоначалникът благодари на семействата, че са създали семействата и отгледали децата си тук, както и че са отдали живота си на Търговище.

Отначало не го възприехме така, когато ми дадоха идеята моите пиари да го направим, но още на другата сутрин си каза „да, това ще стане едно много вълнуващи събитие“. Сега, като виждам как се вълнуват хората и колко са доволни от това, което сме направили, хубава е това да стане като една традиция в общината и на всеки панаир да награждаваме хората, които имат толкова години брачен живот, и ги виждам колко са щастливи, и как живеят добре.

заяви кметът д-р Дарин Димитров

Всички двойки едновременно потвърдиха, че са съгласни да подновят брачният си съюз. Не липсваше и традиционното "Горчиво". Горчиво имаше и за свидетелите – семейство Димитрови.

Много съм щастлив, защото на днешния ден се запознах с моята съпруга и я намерих с майка си копаеше лозе, и си казах „това е момиче за мене“. Аз бях на 19, тя беше на 19, само, че тя беше завършила индустриялна химия техникума, оженихме се на моя бал - 24 май.

разказват семейство Владимирови

Рецептата е тя като ми се скара, аз да изляза навънка, като се върна, аз почвам. И така си живеем в разбирателство, рецептата е компромис, да се търпим, и най-важното да се обичаме.

разкриха тайната си семейство Христови

За настроението на празнуващите "златна" и "диамантена" сватба лично се грижеше професионален танцов ансамбъл, а за свидетелите имаше и специално "кумово хоро".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 17 Май 2019 17:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net