Вече половин година млад мъж от квартал "Въбел" в Търговище се грижи за млада сърна

By 19 Октомври 2018 Прочетена 6146 пъти 0
Сърничката става част от семейството му, като дори и майката на кобилата му се грижи за нея Сърничката става част от семейството му, като дори и майката на кобилата му се грижи за нея КИС 13

Вече половин година, 28-годишен мъж от квартал "Въбел" в Търговище се грижи за млада сърна.

Оказа се, че тя не само че не се страхува от хората, но и живее заедно с домашните животни на стопанина. Откакто е там, сърната е станала любимец на деца и възрастни.

Стопанинът на коня и кобилата ги извежда на паша всеки ден недалеч от къщата си, но един ден остава силно изненадан. И така, вече половин година Иван се грижи за животното, то става част от семейството му. Разказва, че дори и майката на кобилата се грижи за него и не позволява чужди да го доближават.

Къде от завист, къде от злоба, намират се и такива, които искат да изпъдят сърнето или се заканват, че ще го убият, като овчарят на стадото овце в района например, защото то плашело овцете. А след като вече се е разчуло за животното, дошли са хора от Шумен да го видят и да го купят за атракция в частен зоопарк.

С наближаването на зимата грижовния стопанин все пак е притеснен за животното, защото то стои отделно от другите животни с цел да бъде по-близо до естествената му среда. Няма нищо против, ако сърнето попадне в ръцете на грижовен стопанин или заинтересовани специалисти, които да се грижат добре за него.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Октомври 2018 16:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net