Верижна катастрофа в Търговище прати двама в болница, виновният е избягал

By 03 Ноември 2018 Прочетена 7203 пъти 0
След проведени издирвателни действия причинилият катастрофата водач е открит След проведени издирвателни действия причинилият катастрофата водач е открит КИС 13

На 2 ноември около 14:14 часа на улица "Кюстенджа" в Търговище лек автомобил "Митцубиши" с неустановен регистрационен номер номер и водач, предприемaйки неправилна маневра обратен завой, е отнел предимството на правомерно движещ се в посока ул. "В. Левски" мотоциклет "Сузуки 125" с търговищка регистрация, управляван от правоспособния водач П.К., на 16 год., от Търговище.

В резултат мотоциклетът се е блъснал в задната част на автомобила. Водачът е изгубил контрол над управлението му и мотоциклетът се е блъснал в правомерно движещ се в посока Велики Преслав лек автомобил "Фолксваген Голф" с търговищка регистрация. Водачът на лекия автомобил "Митсубиши" е напуснал местопроизшествието.

В резултат на пътно-транспортното произшествие в "ОАРИЛ" на МБАЛ - Търговище е настанена 18-годишна девойка, която се е возила на задната седалка на мотоциклета. Тя е с фрактура на ляв крак, лява ръка, ляво бедро и с контузия на гръден кош, без опасност за живота й. Водачът на мотоциклета е настанен в отделение на болницата с контузни рани, също без опасност за живота му.

Вследствие на проведени незабавни издирвателни действия от служители на Районното управление на полицията Търговище е установено, че лекият автомобил е "Митсубиши Лансър" е собственост и управляван от правоспособния водач В.П., на 49 години, от Търговище. Водачът е задържан в Районното управление за срок до 24 часа на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Взета му е проба по надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер", за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отчела концентрация от 0,71 промила. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване. Извършен е оглед на местопроизшествието.

Образувано е следствено дело по чл. 343, ал. 3, буква „а“ от Наказателния кодекс по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Търговище. Следствените действия по случая продължават.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 03 Ноември 2018 14:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net