Близо 1900 студенти са приети досега във Великотърновския университет

By 08 Юли 2016 Прочетена 1948 пъти 0

Успешна кандидатстудентска кампания отчитат от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Въпреки демографската криза и изтичането на студенти към европейските университети интересът към предлаганите специалности на висшето училище тази година е значителен.

Записани за студенти в акцията „Рано рани“ са 707 души, платено обучение – 138 и 1040 са новите студенти на първо класиране, което излезе на 6 юли. Оставащите незаети места на този етап са 271, като по-голямата част от тях са в специалностите от направлението педагогика на обучението.

За някои специалности кандидатите за записване по първо желание са повече от капацитета на университета - право, психология, английски език, журналистика, връзки с обществеността, туризъм, софтуерно инженерство, предучилищна и начална училищна педагогика. Ще бъде осъществена и телефонна връзка с такива кандидати и ще им бъде предложено записване в платената форма на обучение, където таксите не се различават съществено от таксите в държавната поръчка.

Второто класиране ще бъде обявено в понеделник следващата седмица, а записването ще стане на 12 и 13 юли. На 14 пък ще бъде изнесена информация за броя на окончателно записаните първокурсници и евентуалните незаети места. Ще се оповести и процедурата по запълването им, което ще започне от 18 юли и ще продължи до изчерпване на местата.

Университетът ще работи без ваканция през юли и август. Записванията на новоприети студенти могат да стават всеки работен ден.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net