Близо 400 кандидат-студенти се явиха на първите изпити във Великотърновския университет

By 21 Март 2016 Прочетена 2095 пъти 0

На 19 и 20 март се проведоха първите конкурсни изпити във Великотърновския университет от кандидатстудентския прием за академичната 2016/2017 година. В събота се състояха изпитите по Български език, под формата на тест, проверка на говорните и комуникативни способности и Тест по информатика и информационни технологии. Вчера пък бяха изпитите по История на България, Английски език и Проверка на говорните и комуникативни способности.

В добро настроение и с много усмивки влизаха в залите кандидат-студентите, за разлика от своите родители, които притеснено ги чакаха в двора пред Ректората. На  конкурсните изпити се явиха близо 400 души. Тестовете по български език и история бяха с продължителност 2 часа, а по английски език – 3. С конкурсните изпити по Български език, История на България и Английски език се кандидатства за повече от 40 специалности във Великотърновския университет. От два подготвени вариaнта Весела Николова от Плевен изтегли втори вариант на изпита по английски език. Тя получи подарък книга от университетското издателство.

Следващите дати за конкурсни изпити във Великотърновския университет са на 16 и 17 април, 28 и 29 май, и 6 и 7 юни. Междувременно продължава и акцията "Рано рани" на Великотърновския университет. Вече над 120 кандидат-студенти са си запазили място в предпочитана от тях специалност. Акцията, която стартира на 9 март, ще продължи до изчерпване на обявените места. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net