Избраха изпълнители за ремонта на 36 улици във Велико Търново

By 20 Септември 2017 Прочетена 2029 пъти 0
Това съобщиха заместник-кметът проф. Георги Камарашев /вдясно на снимката/ и директорите на дирекции „Проекти и програми“ и „Строителство и устройство на територията“ - Мариела Цонева /в средата/ и Динко Кечев /вляво/ Това съобщиха заместник-кметът проф. Георги Камарашев /вдясно на снимката/ и директорите на дирекции „Проекти и програми“ и „Строителство и устройство на територията“ - Мариела Цонева /в средата/ и Динко Кечев /вляво/ Община Велико Търново

Избраха изпълнителите по проекта за обновяване на Стария град и част от жилищните комплекси във Велико Търново.

Това съобщи днес заместник-кметът на старата столица проф. Георги Камарашев и директорите на дирекции „Проекти и програми“ и „Строителство и устройство на територията“.

Общата стойност на проекта е над 10 милиона лева с ДДС. За старата част на Велико Търново са заделени близо 8 милиона лева. Целта му е Старо Търново да стане още по-красиво и привлекателно място за туристите, с достъпна и съвременна инфраструктура. Фокусът на втората част от проекта, пък ще бъде върху квартал „Чолаковци“ и пешеходната връзка с квартал „Бузлуджа“.

Ремонтните дейности ще обхванат 36 улици във Велико Търново. Прогнозите сочат, че Общината ще усвои най-малко 8 милиона лева до средата на 2018 година, което е 20% от финансовия ресурс, възлизащ на общо 43,5 милиона лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net