Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

By 01 Август 2018 Прочетена 3884 пъти 0
Клони и стволове на дървета пак са заклещени под мостовете във великотърновското село Нацовци и Дебелец Клони и стволове на дървета пак са заклещени под мостовете във великотърновското село Нацовци и Дебелец Община Велико Търново

Участъци от речното корито на река Белица отново ще бъдат почистени от наноси.

Клони и стволове на дървета пак са заклещени под мостовете във великотърновското село Нацовци и Дебелец. Затова Община Велико Търново отново привлича специализирана строителна техника, която ще започне работа още утре сутрин.

Автокран работи по почистването на коритото на река Белица и в понеделник, но днес реката е донесла още клони.

Комисия следи състоянието както на мостовете на територията на общината. Обходите ще продължат, докато метеорологичните условия не се стабилизират.

До 4 метра се е повишило нивото на река Янтра в квартал "Чолаковци" в 04:00 часа тази сутрин, при критична стойност от 6,50 метра. Оттогава досега водата спада и в 16:00 ч. е отчетена стойност от 2,92 метра. 0,76 метра е нивото на река Белица в Килифарево при критична стойност 3,80 метра. Пикът на повишаването е бил около 02:00 ч. през изминалата нощ, когато са отчетени 1,9 метра.

Чрез телеметричната система и съвременни сензорни устройства Община Велико Търново следи движението на водите на двете реки в реално време.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net