Ремонтират общо 10 учебни заведения във Велико Търново

By 07 Ноември 2017 Прочетена 2445 пъти 0
Това стана ясно по време на Годишното информационно събитие на оперативната програма, което се проведе в София Това стана ясно по време на Годишното информационно събитие на оперативната програма, което се проведе в София Община Велико Търново

Ремонтират общо 10 учебни заведения във Велико Търново в рамките на ОП "Региони в растеж".

Това стана ясно по време на Годишното информационно събитие на оперативната програма, което се проведе в София.

Кметът на старата столица и председател на НСОРБ Даниел Панов бе сред участниците, заедно с регионалния министър Николай Нанков, представители на местната и изпълнителната власт, Европейската комисия и др.

За целта ще бъдат инвестирани близо 9 милиона лева в модернизацията на три общински училища - СУ "Г.С. Раковски", Спортното училище, СУ "Владимир Комаров", както и детските градини "Рада Войвода", "Ален мак" и "Пролет". Проектът на Община Велико ТЪрново е част от интегрирания план за градско възстановяване и развитие, а средствата ще бъдат осигуренни по мерките за обновяване на образователната инфраструктура.

Дейностите ще бъдат в направленията енергийна ефективност, подобряване на базите на училищата и детските градини чрез конструктивно укрепване, основни вътрешни и външни ремонти, обзавеждане, осигуряване на достъпна среда на сградите и изграждане на инсталации с възобновяеми енергийни източници.

"Особено важно за 22 общини бе осигуряването на необходимите допълнителни 213 милиона лева за проектите за модернизация на училища и детски градини. Така ресурсът за общинските образователни обекти достигна 350 милиона лева", каза на форума в София кметът на старата столица Даниел Панов.

Модернизирани ще бъдат и четирите професионални гимназии във Велико Търново, които са на държавно финансиране.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net