Във Великотърновския университет се проведе тържествено събрание по случай 8-ми декември

By 06 Декември 2018 Прочетена 1563 пъти 0
На него бяха връчени стипендии за отличен успех на близо 30 студенти На него бяха връчени стипендии за отличен успех на близо 30 студенти снимка: КИС 13

Тържествено събрание по случай студентския празник - 8-ми декември, се проведе във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

В приветствието си ректорът на университета проф. д-р Христо Бонджолов пожела на студентите да си прекарат добре на празника и им разказа как е било по времето когато той е бил студент. Поздрав за празника отправи и кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.

По традиция преди 8-ми декември Великотърновският университет раздава награди на отличниците. Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов връчи личната си стипендия за четвърта поредна година. Тя в размер на 900 лева и е учредена на името на чл.-кор. проф. Александър Бурмов, основател и първи ректор на Великотърновския университет. Тазгодишният носител е Генка Атанасова от специалност "Педагогика на обучението по история и география".

За четвърта поредна година бяха връчени и три еднократни стипендии от по 250 лв. на студенти, занимаващи се активно с доброволческа дейност. На тържественото събрание бяха обявени и отличилите се в различни области студенти от Великотърновския университет.

За 18-ти пореден път бе връчена и академичната награда на Община Велико Търново в размер на 5000 евро. Носителят за 2018 е Борислав Анчев, който се е дипломирал с пълно отличие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 06 Декември 2018 19:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net