Велико Търново ще се представи на най-голямото туристическо изложение в Мадрид

By 17 Януари 2019 Прочетена 1720 пъти 0
Борсата се провежда от 1981 година насам и е едно от най-значимите събития в областта на туризма в световен мащаб Борсата се провежда от 1981 година насам и е едно от най-значимите събития в областта на туризма в световен мащаб ТВ "Видеосат"

103 044 са обработените входни такси от туристи на "Царевград Търнов" през 2018 година, като значително са се увеличили организираните чуждестранни групи от САЩ, Испания, Китай, Германия, Франция и Великобритания.

11 511 са посетителите, преминали към музейните обекти, през Туристическия информационен център във Велико Търново. Повечето от тях са индивидуални туристи, като най-интензивен туристическият поток е бил през месеците април, май, юни, октомври и ноември. 

Заради нарастналия интерес на испански туристи към към културно-историческото наследство във Велико Търново, Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов" за първи път ще представи туристическия потенциал на града на международно изложение в Мадрид. Борсата се провежда от 1981 година насам и е едно от най-значимите събития в областта на туризма в световен мащаб и най-голямото на Иберийския полуостров. Ежегодно на форума се представят участници от над 100 страни, множество туристически агенции и туристически асоциации. Събитието служи и като глобална комуникационна платформа за разработване на туристически стратегии и насърчаване на туристическия бизнес.

Международното изложение в Мадрид ще се проведе между 23 и 27 януари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 17 Януари 2019 18:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net