Велико Търново увеличава местните си приходи

By 28 Август 2018 Прочетена 2157 пъти 0
Общината затвърждава финансовата си стабилност Общината затвърждава финансовата си стабилност Община Велико Търново

Велико Търново увеличава местните си приходи, формирани от данъчни и неданъчни приходоизточници. Данните от касовото изпълнение на Бюджет 2018 сочат, че за първото полугодие на годината постъпленията са с 526 000 лева повече спрямо същия период на 2017 година.

С провежданите политики Община Велико Търново затвърждава финансовата си стабилност, а допълнителен белег за това е и намаляването на просрочените задължения. За времето от януари до края на юни те са намалели с около 40% спрямо нивото им за първите шест месеца на миналата година и възлизат на под 2% от годишните разходи.

Близо 13,5 милиона лева са приходите от местни данъци и такси за полугодието на 2018 г. – почти 69% е изпълнението на годишния план от 19,6 милиона лева. Прогнозите сочат, че през второто полугодие заложените годишни постъпления ще бъдат изпълнени и дори преизпълнени.

Близо 20 милиона лева от местни данъци и такси бяха реализирани през 2017 година – сумата бе с 2,3 милиона лева повече от планираната. Цифрите нареждат Старата столица сред топ 4 на общините в България с най-добра събираемост на собствени приходи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net