Започва подготовката за мартенските базари във Велико Търново

By 03 Февруари 2018 Прочетена 1832 пъти 0
Предвижда се да има 170 места, където търговците ще предлагат своите ръкоделия по случай Баба Марта Предвижда се да има 170 места, където търговците ще предлагат своите ръкоделия по случай Баба Марта Община Велико Търново / архив

Започна подготовката за мартенския базар във Велико Търново.

Предвижда се в него да има 170 места, където търговците ще предлагат своите ръкоделия по случай Баба Марта. Локациите вече са определени със заповед на кмета Даниел Панов, като освен в централната част, ще има обекти и в кварталите.

Местата за продажба на мартеници ще бъдат обособени по главните улици "Независимост" и "Васил Левски, около пазара и по улица "Христо Донев", в квартал "Бузлуджа", край търговския център в квартал "Чолаковци", по улица "Симеон Велики" в квартал "Колю Фичето", както и в кварталите "Картала" и "Зона В".

Вчера стартира и приемът на заявления за наемане на търговските площи. Документите се подават в Центъра за обслужване и информация в сградата на Община Велико Търново. Те се обработват по реда на постъпване. От Общинската администрация заявяват, че хората с трайни увреждания, на които е издадено разрешение за търговия на открито, ще ползват 50% отстъпка от наемната цена.

Базарът отваря на 16 февруари и ще работи до 1 март включително. По тротоартната площ пред паметника на Васил Левски масите ще могат да бъдат поставени на 20 февруари.

Общината напомня също, че физическите лица и търговците трябва да спазват разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда и да почистват зоните, в които извършват дейност.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net