Започва поетапното поставяне на подземни контейнери във Велико Търново

By 23 Януари 2019 Прочетена 1748 пъти 0
Инвестицията е в размер на 60 000 лева, които са заложени в Инвестиционната програма на Общината за тази година Инвестицията е в размер на 60 000 лева, които са заложени в Инвестиционната програма на Общината за тази година ТВ "Видеосат"

Поставят подземни контейнери за отпадъци в старата част на Велико Търново.

Инвестицията е в размер на 60 000 лева, които са заложени в Инвестиционната програма на Общината за тази година.

Прогнозната цена на новите съоръжения е между 25 000 и 30 000 лева на контейнер. Предвижда се обявяване на обществена поръчка, като вече има съгласуване на част от обектите. Към момента обаче няма възможност за кандидатстване по европейска програма.

Първият подземен контейнер се очаква да бъде готов в началото на лятото.

Най-невралгичните места във Велико Търново, който е утвърдена туристическа дестинация, са зоните в старата част, край паметници на културата. Затова местната управа ще обезпечи първо тях с подземни контейнери. Още повече, че напоследък в социалните мрежи циркулират снимки с преливащи от боклуци контейнери край паметници на бележити личности с гневни коментари под тях.

Изпълнението ще бъде трудно, защото в старата част на Велико Търново подземните комуникации са в много лошо състояние, особено ВиК тръбите, които били от времето преди Освобождението.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 23 Януари 2019 16:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net