Задържаха трима извършители на телефонни измами във Ветово

By 08 Февруари 2018 Прочетена 2249 пъти 0

Трима извършители на телефонни измами бяха задържани в района на Ветово при съвместна спецоперация на главна дирекция национална полиция и областните структури на МВР в Силистра и Русе.

В резултат на проведените действия под ръководтсвото на прокуратурата са установени трима участници в група за извършване на телефонни измами. Двама от задържаните – на 32 и 38 години, са осъждани, а третият - на 23 години е с криминални регистрации за управление на моторно превозно средство с алкохол над 1,2 промила. Мъжете били засечени в центъра на Ветово в автомобил, собственост на бащата на единия от тях.

Установено е, че групата е действала по познатия сценарий "съдействие на полицията при провеждане на операция за задържане на телефонни измамници". Те са били заловени, след като тяхна жертва станала 78-годишна жена от Силистра, която хвърлила от терасата на дома си плик с пари.

В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия, при които са намерени и иззети мобилни апарати, СИМ-карти, както и др. вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на задържаните.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net