31 новозаразени и 6 починали с COVID-19 в Разградско, случаите в Търговищко са едва 7 /ВИДЕО/

By 02 Декември 2020 Прочетена 2409 пъти 0

6 са жертвите на COVID-19 в област Разград през последното денонощие. В област Търговище пък са регистрирани само 7 нови случая на заразени с коронавирус.

По информация на Регионалната здравна инспекция, починалите шестима души през вчерашния ден са по един от Разград, Беленци, Вазово, Лозница, Острово и Богданци. С тези смъртни случаи, жертвите на коронавируса в Разградско станаха 117.

В областта са регистрирани и 31 новозаразени с COVID-19. От тях 9 са в Разград, 5 в Исперих и по един в Кубрат и Лозница, а останалите - в 13 села в областта. Активните случаи в Разградско са 873. От тях на домашно лечение са 711, а хоспитализираните са 162.


Разчитайки справките за последните две денонощия става ясно, че активните случаи са се покачили със 122-ма души, при едва 31 новозаразени за 24 часа
.

Директорът на РЗИ - Разград д-р Ася Генева обясни за Новините на телевизия КИС 13, че разликата от 91 души идва от оздравели хора, които технически не са изчистени от системата. Забавянето се получавало, тъй като данните на всеки човек се вкарвали ръчно само от двама служители, което отнемало много време.


Междувременно пък едва 7 са новорегистрираните случаи на COVID-19 в област Търговище за последното денонощие.

В лечебни заведения са настанени 5-ма души, а останалите двама заразени са под домашна карантина с предписания на Регионалната здравна инспекция в Търговище.

Новите случаи в община Търговище са 5, а в общините Попово и Опака е установен по един новозаразен.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 02 Декември 2020 19:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net