9-годишно дете почина в добричкото село Кардам

By 29 Октомври 2019 Прочетена 1224 пъти 0
Първоначалните съмнения са за хранително отравяне, но близките го изключват Първоначалните съмнения са за хранително отравяне, но близките го изключват снимка: БГНЕС

9-годишно момченце от добричкото село Кардам почина, като първоначалните съмнения са за хранително отравяне. В болница са още две деца от семейството – на 7 и 11 години.

В къщата, където е починало 9-годишното момченце се отглеждат общо 6 деца на възраст от 4 до 13 години. Основно грижи за тях от година насам полагат бабата и дядото. Причината не е в храната, защото всички са консумирали от нея, но само 3 от децата са повръщали, разказва дядото на децата Живко Иванов.

Първият сигнал за неразположението на децата е подаден в неделя сутринта. Лекарят от общинското здравно заведение в Генерал Тошево поставя инжекция, но няколко часа след това момченцето се влошава и пристига фелдшер, който прави същото. По думите на дядото, минути след второто посещение, детето е починало.

От Регионалната здравна инспекция днес направиха проверка. По досъдебното производство са назначени токсикологични експертизи. Изследват се проби, взети при аутопсията на деветгодишното момче. При нея не са установени видими причини или увреждания на вътрешните органи на детето, които да са причинили смъртта му.

Районната прокуратура в Генерал Тошево продължава действията по разследването.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 29 Октомври 2019 18:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net