България е предложила разполагане на Координационен център на ВМС на НАТО във Варна

By 12 Декември 2019 Прочетена 1166 пъти 0
Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на пресконференция с премиера Борисов в Брюксел Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на пресконференция с премиера Борисов в Брюксел снимка: БГНЕС

България предложи разполагане във Варна на Координационен център на военноморски сили на НАТО в Черно море.

Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг по време на пресконференция с българския министър-председател Бойко Борисов в Брюксел.

В хода на срещата беше подчертана важността на сътрудничеството между Северноатлантическия Алианс и Еевропейския съюз. Бойко Борисов и Йенс Столтенберг обсъдиха също предложението за разполагане във Варна на Координационен център на военноморските сили на НАТО в Черно море. 

Столтенберг заяви, че България остава силно ангажиран и отговорен съюзник в НАТО.

 

За да можем да се защитаваме в този непредсказуем свят, трябва да инвестираме в нашата отбрана. Затова силно приветстваме решението на България да увеличи разходите си за обрана до над 3 процента от брутния си вътрепен продукт през тази година. По този начин България инвестира в модерно оборудване и възможности, които правят НАТО по-силен, а България става по-защитена.

категоричен бе Столтенберг

Генералният секретар на НАТО добави още, че тази година са провели пет учения в Черно море, по време на които са тренирали заедно с украинския и грузинския флот.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 12 Декември 2019 19:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net