България остава в извънредно положение до 13 май

By 03 Април 2020 Прочетена 1225 пъти 0
Това решение взе парламентът тази вечер Това решение взе парламентът тази вечер снимка: БГНЕС

Народното събрание одобри извънредното положение в България да продължи до 13 май.

Това стана на заседание на парламента днес.

Въпреки че БСП и Обединени патриоти не бяха съгласни със срока и предложиха на този етап извънредното положение да бъде удължено само до 30 април, техните гласове не стигнаха и предложенията им бяха отхвърлени.

Гласуването се проведе по приетия извънреден ред - първо гласува групата на депутатите от БСП, ДПС, Воля и независимите, а след тях - от ГЕРБ и Обединени патриоти. От групата на ГЕРБ и ОП "за" гласуваха 102 народни представители. Нямаше против и въздържали се. Така общият резултат от гласуването за удължаването на извънредното положение до 13 май се получи: 122 депутати "За, 47 бяха "Против", 7 "Въздържали се".


Припомняме, че от Министерски съвет обявиха на 1 април, че ще предложи на Народното събрание мярката, която бе гласувана днес
.

Сред мотивите на правителството беше, че натискът върху здравната система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация и за борба с пандемията за да бъде ефективно овладяна, се казва още в становището на Министерски съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 03 Април 2020 20:52
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net