Борисов: Само дипломацията може да реши конфликта в Сирия

By 15 Октомври 2019 Прочетена 1179 пъти 0
Днес се проведе заседание на Съвета по сигурност към Министерски съвет Днес се проведе заседание на Съвета по сигурност към Министерски съвет снимка: БГНЕС

Само дипломацията може да реши конфликта в Северна Сирия.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, след като информира държавния глава Румен Радев за резултатите от днешното заседание на Съвета по сигурност към Министерски съвет. Примпомняме, че сируацията на границата между Турция и Сирия ескалира, след като на 9 октомври бе обявено началото на операция "Извор на мира".

Заседанието на Съвета по сигурност, което премиерът свика във връзка с обстановката в Северна Сирия започна в 09:10 часа. В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет бе обсъдено рязкото изостряне на ситуацията по турско-сирийската граница и свързаните с нея процеси от регионалната и международна сигурност.

След това Бойко Борисов се срещна и с президента Румен Радев за да го информаира за резултатите от заседанието. Според премиера мерките досега давали резултат, тъй като не се наблюдавал никакъв мигрантски натиск по границата с турция. Бойко Борисов е категоричен, че военната операция в Северна Сирия трябва да спре.  

Той заяви също, че иска да се спазва споразумението с Турция за недопускане на емигрантска вълна към Европа. Турция вече намекна, че обмисля да задейства член пети на НАТО, който предвижда взаимна защита при нападение на страна членка на военния алианс.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net