Депутатите обсъдиха вота на недоверие, протест блокира площада пред парламента /ВИДЕО/

By 20 Юли 2020 Прочетена 1702 пъти 0

Утре гласуват вота на недоверие на тема корупция към третото правителство на Бойко Борисов. Това ще стане на заседание на парламента утре от 11:30 часа.

Това решиха депутатите след обсъждането на мотивите за вота на извънредно заседание на Народното събрание днес. Това е петият опит за сваляне на кабинета "Борисов 3". Преди две години мотивите отново бяха провал в политиката срещу корупцията. Останалите три опита бяха свързани със секторите сигурност, здравеопазване и околна среда и води.

РЕКЛАМА:


Дебатите минаха на фона на протест пред парламента със скандирания оставка на правителството и на главния прокурор. Стотици протестиращи се събраха от ранните часове на деня, като по-късно блокираха площада пред сградата на Народното събрание.

Пред депутатите в парламента Корнелия Нинова представи мотивите на БСП за искания вот на недоверие, а именно политиката на правителството за справяне с корупцията.


От ГЕРБ пък изтъкнаха какво е направило досега правителството през мандата си.  Според коалиционните партньори - Обединени патриоти, БСП иска да яхне протеста и да се върне на власт.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви от трубуната на Народното събрание, че правителството ще остане докато не се скъса връзката с гражданите.

Вижте повече за позициите на политическите сили в репортажа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 20 Юли 2020 17:33
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net