Джамбазки: Приемането на пакета "Мобилност" е удар срещу основните принципи на ЕС /ВИДЕО/

By 13 Юли 2020 Прочетена 1497 пъти 0

Приемането на пакет "Мобилност" е удар срещу интереса на всички централно-европейски държави и тези от периферията на Европейския съюз.

Това коментира евродепутатът Ангел Джамбазки за Новините на телевизия КИС 13. Според него по този начин се слага край на един от основните принципи за свобода на движението на стоки и капитали.

Това е тежък удар върху европейската идея, смята още евродепутатът. Препитанието на 200 000 български граждани е поставено на карта заради лобистките интереси на еврочиновниците.

РЕКЛАМА:


Лицемерието на еврочиновниците по отношение на пакет "Мобилност" си проличало най-вече в разгара на епидемията с COVID-19, когато българските шофьори буквално са спасявали човешки животи, като са доставяли лекарства и консумативи на държавите в Западна Европа.

България ще заведе дело пред Съда на Европейския съюз в двумесечен срок от публикуването на пакета "Мобилност". С исковете ще бъде поискано анулиране на част от разпоредбите. Освен България, срещу пакет "Мобилност" са и още 8 държави - Полша, Кипър, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Малта и Румъния.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 13 Юли 2020 17:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net