Хиляди медици излязоха на протест в София с искане за по-добри условия за труд

By 07 Октомври 2019 Прочетена 1145 пъти 0
Медиците настояват още през 2020 да се предвидят повече пари за подобряване на извънболничната помощ Медиците настояват още през 2020 да се предвидят повече пари за подобряване на извънболничната помощ снимка: БГНЕС

Близо 7000 медици излязоха на протест днес пред сградата на Министерски съвет с искане за достойно заплащане на техния труд.

Според тях, минималното месечно възнаграждение в сектора трябва да започва от 900 лева за професионалистите по здравни грижи в общинските лечебни заведения; 950 лева за университетските болници и поне 1100 лева стартова заплата за лекарите. Медиците настояват още през 2020 да се предвидят повече пари за подобряване на извънболничната помощ, Колективният трудов договор да стане задължителен за всички лечебни заведения, както и повече средства за издръжката на детското и училищното здравеопазване.

С плакати за "Справедливо и достойно заплащане в здравеопазването" започна протестът на медицинските работници на пл. "Независимост" в София. Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че за последен път се събират мирно и тихо с искане за увеличение на заплатите.

Докато течеше протестът, се състоя среща между КНСБ, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на задравеопазването Кирил Ананиев, на която бяха внесени исканията на медиците.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 07 Октомври 2019 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net