Изпращат военни на границата с Турция

By 17 Септември 2015 Прочетена 1930 пъти 0

Изпращат военни на границата с Турция. Причината за това е усложнената миграционна обстановка след като вчера стана ясно, че близо 2000 имигранти се намират в непосредствена близост до българската граница. До 1000 военни ще бъдат разположени в подкрепа на турските гранични служби. Властите са категорични, че България има сили да се справи с миграционния поток.

Засега имигрантите избягват страната като маршрут за Западна Европа. Бежанските центрове имат капацитета и организацията да поемат бежанци, които дойдат по установения ред, съобщиха от МВР. През последните 24 часа на границата с Турция са задържани 34 души при опит да влязат в България, а при опит да излязат от държавата през границата със Сърбия са заловени 39.

660 души пък са се отказали да влязат в страната от Турция. Според главният секретар на МВР това се е случило, след като са видели, че охраната на  граница е сигурна и надеждна. Близо 70 процента са повече уличените за "каналджийска дейност" през първите девет месеца на 2015 спрямо цялата минала година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net