Сериозен ръст на заразените с COVID-19: Регистрираха общо 10 случая в Русе, Разград и Търговище /ОБЗОР/

By 26 Юни 2020 Прочетена 9267 пъти 1 comment
Сериозен ръст на заразените с COVID-19: Регистрираха общо 10 случая в Русе, Разград и Търговище /ОБЗОР/ КИС 13

4408 станаха потвърдените случаи на коронавирус в България, като за последното денонощие са регистрирани рекордните 166 новозаразени. Жертвите на COVID-19 у нас са 211, а оздравелите след болнично лечение – 2370.

Установени са и 6 нови случая на заразени с коронавирус в област Разград, 3 в Русе и 1 в област Търговище.

РЕКЛАМА:


По данни на РЗИ в Разград 4 от случаите са на жители на Община Исперих, като трима са настанени в многопрофилна болница "Св. Иван Рилски" в Разград. Единият случай е на 44-годишен мъж от село Къпиновци, който е с придружаващо заболяване хронична сърдечна болест. Той е потърсил медицинска помощ преди два дни, като веднага е бил хоспитализиран в Отделението по инфекциозни болести. Вторията случай е на мъж на 55 години от село Вазово, който също страда от хронична болест на сърцето. С придружаващи заболявания е и 61-годишна жена от село Китанчево, чийто резултат от PCR изследването за коронавирус в лабораторанията на болницата в Разград се оказал положителен. В Русе пък се лекува мъж на 39 години от Исперих. Другите два случая са на заразени с COVID-19 са на 78-годишен мъж от лознишкото село Гороцвет с множество придружаващи заболявания и на мъж на 55 години от Разград. И двамата са настанени в Инфекциозното отделение на многопрофилна болница "Св. Иван Рилски". С тези нови 6 случая, Общият брой на заразените с COVID-19 за областта стана 59 души.


По данни на РЗИ в Русе 3 нови случая на коронавирус са констатирани в областта. Единият от тях е на 3-месечно бебе, което е под постоянно наблюдение и за момента се намира под 14-дневна домашна карантина. Бебето е дете на 27-годишната жена, чиято положителна проба беше съобщена вчера. Междувременно тя е била транспортирана с линейка за стационарно лечение в белодрабната болница "Д-р Димитър Граматиков", заради пневмония, установена чрез рентгеново изследване. Положителна проба има и 28-годишният съпругът на младата жена, който е под домашна карантина. Третият случай на заразен с коронавирус е на 41-годишна жена от Русе, която има оплаквания от края на миналата седмица, но тъй като е в добро общо състояние, към момента не се налага да бъде хоспитализирана. PCR тестовете на установените досега контактни лица са отрицателни, като извършването на епидемиологичното проучване продължава. С новите три случая, заразените с коронавирус в Русе станаха 21 души.


Жена на 53-годишна възраст от омурташкото село Звездица пък е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Търговище, след като е доказана коронавирусна инфекция. Към момента състоянието й е сравнително добро и диша самостоятелно. Установено е, че преди два дни жената се завърнала в страната от Белгия. Имала болки в гърдите и повишена температура, поради което още същия ден е постъпила в болницата в Омуртаг. След като бързия тест за коронавирус се оказва положителен, тя е насочена е за прием в Многопрофилната болница в Търговище. Резултатът се потвърждава от взета проба за PCR изследване в референтната лаборатория във Варна. Установени са всички контактни лица, с които жената е пътувала и се е срещала при прибирането си у дома. Лекар и медицинска сестра също ще бъдат тествани за наличието на коронавирус.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 26 Юни 2020 17:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net