Стотици перничани опитаха да нахлуят във ВиК заради водния режим

By 20 Ноември 2019 Прочетена 1135 пъти 0
От понеделник там е въведен режим на водата, като причината за това е драстично ниското ниво на язовир "Студена" От понеделник там е въведен режим на водата, като причината за това е драстично ниското ниво на язовир "Студена" снимка: БГНЕС

Стотици перничани се събраха пред сградата на ВиК в града с искания за оставката на управителя на водното дружество и за търсене на отговорност на виновниците за водната криза.

От понеделник в Перник и околните населени места е въведен режим на водата, като причината за това е драстично ниското ниво на язовир "Студена".


С викове "Оставка" протестиращите направиха опит да влязат в сградата на ВиК, но бяха спрени от полицията. Те призоваха премиера Бойко Борисов да се намеси в решаването на водната криза. Протестиращите заявиха, че тяхното недоволство не е срещу водния режим, а срещу хората, допуснали да се стигне до тук. Протестиращите недоволстват също, че водният режим ги връща направо в 19 век, тъй като не могат да ползват никакви удобства на съвременния живот. Хората са категорични още, че язовир Студена е бил умишлено източен.

На протеста гражданите събираха и подписка, с която искат виновните да бъдат наказани. По-късно стана ясно, че директорът на ВиК Перник Иван Витанов е бил уволнен от поста си.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 20 Ноември 2019 18:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net