Тенденцията за малък брой новозаразени в Разградско и Търговищко се запазва /ВИДЕО/

By 11 Януари 2021 Прочетена 1137 пъти 0

Само 6 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани от петък до неделя през изминалата седмица в област Разград. За последното денонощие в Търговищко пък има само един новозаразен с COVID-19.

По данни на Регионалната здравна инспекция в Разград, за периода 8 – 10 януари, няма починали хора от коронавирус. Така броят на жертвите на заболяването в областта се запазва на 178 души.

През периода са регистрирани и само 6-ма новозаразени с COVID-19. От тях, 2-ма са в Разград и по един в Исперих, Лозница и две села в областта. Сред заразените през миналата седмица са и една медицинска сестра и учител в детска градина. Към момента активните случаи в Разградско са 149, като 98 души са на домашно лечение, а хоспитализираните – са 51.


От Регионалната здравна инспекция в Търговище пък съобщават за един новозаразен с COVID-19 в областта, който е на територията на община Попово. На този етап не се налага хоспитализация и човекът е поставен под домашна карантина с предписание на РЗИ.

Активните случаи са 176, като 137 души се лекуват вкъщи, а 39 са хоспитализирани. В МБАЛ - Търговище са настанени 31 пациенти, и по четирима в Омуртаг и в Попово.

През последните денонощие е регистриран един смъртен случай от коронавирус, с който жертвите на заболяването в областта станаха 165 души.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 11 Януари 2021 17:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net