Апелативният съд във Велико Търново обяви за решаване делото за смъртта на Алекс от Бяла /ВИДЕО/

By 17 Ноември 2020 Прочетена 2442 пъти 0

Великотърновският апелативен съд обяви за решаване делото за смъртта на 18-годишния Алекс от Бяла.

На днешното заседание бе разпитан един свидетел и бе прието заключението на назначената тройна комплексна допълнителна съдебно-медицинска експертиза. Със съгласието на страните, съдът прие да не провежда допълнително издирване на втория призован свидетел и прочете показанията му дадени в хода на досъдебното производство.

Представителите на Апелативна прокуратура поискаха да бъде потвърдена изцяло присъдата на Окръжен съд – Русе, с която подсъдимият е признат за виновен в това, че на 08 юли 2017 умишлено е умъртвил Алекс по хулигански подбуди, поради което е осъден на 20 години лишаване от свобода. За това настояват и близките на момчето.


Представителят на защитата поиска присъдата на Окръжен съд – Русе да бъде отменена като необоснована и незаконосъобразна и деянието да бъде преквалифицирано от съда в причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

След изслушване на страните съдебният състав на Апелтивен съд – Велико Търново обяви делото за изяснено от фактическа гледна точка и обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 17 Ноември 2020 17:59
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net