Бюджетът на Бяла през 2021 ще бъде почти 14 милиона лева /ВИДЕО/

By 12 Февруари 2021 Прочетена 2350 пъти 0

С близо 13,9 милиона лева ще разполага Община Бяла през тази година.

Финансовата рамка бе представена от кмета Димитър Славов на публичното обсъждане на проекта за бюджет, което се проведе в салона на НЧ "Трудолюбие - 1884".

Основните заложени цели са привличане на европейски средства, подобряване на инфраструктурата, подпомагане на социални дейности, образование и здравеопазване, развитие на спорта и реставрация на паметници на културата от местно и национално значение.


Това е един балансиран бюджет, който продължава много от нещата наложени като практика и традиция в общината, заяви кметът на Бяла Димитър Славов. Той подчерта, че през тази година ще бъдат завършени много от вече започнатите мащабни проекти, които се реализират.

През тази година започва и изпълнението на проекта за консервация и реставрация на моста на Колю Фичето, акцентира още градоначалникът.

Като цяло приоритетите са свързани с провеждането на активна политика за превръщане на Бяла в европейска община, която полага целенасочени усилия за инвестиране в интелигентен, устойчив, приобщаващ и териториално балансиращ икономически растеж.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Февруари 2021 16:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net