Делото за смъртта на Алекс от Бяла започва отново на 9 декември

By 25 Октомври 2019 Прочетена 1946 пъти 0
То беше върнато за разглеждане от нов състав след решение на Върховния касационен съд То беше върнато за разглеждане от нов състав след решение на Върховния касационен съд снимка: КИС 13

Делото за смъртта на 18-годишния Алекс от Бяла отново започва във Великотърновския апелативен съд.

То беше върнато за разглеждане от нов състав след решение на Върховния касационен съд. Първото заседание по въззивното дело ще се проведе на 9 декември.

Припомняме, че с присъда на Окръжен съд –  Русе подсъдимият Валентин Маринов е признат за виновен в това, че на 08 юли 2017 в Бяла умишлено е умъртвил 18-годишния Алекс, като деянието е извършено по хулигански подбуди, поради което е осъден на 20 години лишаване от свобода.


С въззивно решение Апелативният съд във Велико Търново изменя присъдата, като преквалифицира деянието и намалява наложеното наказание от 20 на 3 години.

Делото стига до Върховният касационен съд, който приема протеста и жалбите на частните обвинители за основателни и връща делото за ново разглеждане в апелтивния съд. Върховните съдии констатират, че само е отбелязано декларативно, че не са налице "доказателства по делото подсъдимият да е желаел смъртта на пострадалия", но не са изложени никакви съображения.

Съгласно дадените от Върховния касационен съд указания, е назначена допълнително комплексна съдебно-медицинска експертиза.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 26 Октомври 2019 00:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net