Нагарадиха началника на Районната противопожарна служба в Бяла с най-високото отличие на МВР /ВИДЕО/

By 30 Декември 2020 Прочетена 1535 пъти 0

Нагарадиха началника на Районната противопожарна служба в Бяла с най-високото отличие в МВР.

Главен инспектор Свилен Рачев получи почетен знак трета степен за предотвратяването на взрив след теч на газ от кран на цистерна на ЖП гарата в Борово. Колективни парични награди получиха още петима пожарникари и 15 полицаи.

Произшествието става на 16 декември. Тогава, благодарение на бързите действия на пожарникари и полицаи, са евакуирани хората в района, а началникът на Районната служба в Бяла собственоръчно завърта крана и спира изтичането на газ.


Затова със заповед на министъра на вътрешните работи, главен инспектор Свилен Рачев е отличен с почетен знак трета степен. 
Отличието е за всички, които участваха в ликвидиране на произшествието, заяви след получаване на наградата главен инспектор Свилен Рачев.

Началникът на Районната противопожарна служба в Бяла получи и почетен знак от кмета на Община Бяла за проявената жертвоготовност да защити населението.

От Община Борово предлагат главен инспектор Свилен Рачев да бъде удостоен със званието почетен гражданин. Колективни парични награди получиха още петима пожарникари и 15 полицаи, които са участвали в ликвидиране на произшествието.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 30 Декември 2020 17:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net