Полицията в Бяла разследва телефонна измама, свързана с COVID-19

By 06 Април 2020 Прочетена 3094 пъти 0

Полицията в Бяла разследва телефонна измама, свързана с коронавируса.

Жертва на престъплението е станала 73-годишна жена от село Обретеник. Тя дала сумата от 1660 лева на непознато лице, след като е била заблудена, че брат й се нуждае от лечение, тъй като се е разболял от коронавирус.

В разговор с потърпевшата служителите на реда са документирали, че измамата е станала на 31 март, когато на домашния си телефон жената е получила обаждане от непознат мъж. Той се представил за доктор и съобщил, че брат й е болен от COVID-19, поставена му е животоспасяваща инжекция, но спешно трябвало още една.


В този момент в разговора се намесил мъж, когото по гласа жената оприличила на брат си. Той поискал тя да му помогне след което мнимият лекар обяснил за необходимостта от поставянето на втора животоспасяваща инжекция на стойност около 1500 лв. Разговора продължил повече от два часа, като той накарал жената да опакова 1600 лв. в черна найлонова торбичка, които да предаде на шофьора на кола, която ще спре пред адреса й.

Тя направила това, което и казал мъжът, като дала и още 60 лв. за услугата. След като изпълнила указанията се прибрала. По-късно в разговор с дъщеря си разбрала, че е измамена.

По случая е започнало досъдебно производство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 06 Април 2020 18:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net