В Бяла се проведе шествие на всички училища и празничен концерт по случай 24-ти май

By 24 Май 2019 Прочетена 3225 пъти 0
Тържеството на централния площад завърши с голямо хоро Тържеството на централния площад завърши с голямо хоро снимка: КИС 13

С шествие на всички училища и празничен концерт Бяла отбеляза Деня на българската писменост и култура.

Стотици ученици се включиха в честването на 24-ти май в Бяла. То започна с шествие на училищата от улица "Панайот Волов" до централния площад "Екзарх Йосиф първи".

В началото бе колоната на най-малките от детските градини - "Стадиона" и "Пролет". Шествието продължи с всички училища в общината, някои от които носят имената на светите братя Кирил и Методий. С ленти "Отличник" преминаха над 650 деца и ученици.

Заслужена почит и признание бе засвидетелствано и към тези, които неуморно са отдали през годините мисъл, труд и чувство в името на науката, изкуството, културата и образованието на бъдещите поколения и на гражданите на Община Бяла.

След като всички участници заеха местата си на площада децата от детските градини пуснаха в небето балони символизиращи българския трибагреник.

Приветствие към всички участници в шествието произнесе кметът на Община Бяла Димитър Славов. Слово за светите братя Кирил и Методий произнесе секретарят на Oбщина Бяла Милена Пачелиева.

Събитието продължи с празничен концерт, на който се изявиха най-малките жители на Бяла. Празникът на площада завърши с голямо хоро, в което се включи и кметът Димитър Славов.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 24 Май 2019 17:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net