Административният съд остави без разглеждане жалба срещу изборните резултати в село Кацелово

By 14 Ноември 2019 Прочетена 1700 пъти 0
В хода на производството бе извършено повторно броене на бюлетините, което не установи нарушения В хода на производството бе извършено повторно броене на бюлетините, което не установи нарушения снимка: КИС 13

Административният съд в Русе остави без разглеждане жалба на единия от кандидатите за кмет на село Кацелово срещу законосъобразността на решението на Общинската избирателна комисия в Две могили за избор на кмет.

В жалбата си, кандидадът на ГЕРБ Гина Стефанова, която губи на балотажа, е посочила множество нарушения, сред които лошо организационно-техническо обезпечаване на изборния процес и недостоверно отчитане и отразяване на резултатите от вота. С тези мотиви жалбоподателят оспорва законосъобразността на Решението на ОИК – Две могили и настоява за неговата отмяна, а обявеният избор за кмет – за недействителен.


В хода на производството жалбоподателят оспори истинността на съдържанието в двата протокола на секционните избирателни комисии в село Кацелово и поиска съдът да извърши проверка на изборните документи. В присъствието на страните и прокуратурата, съдът направи оглед на изборните книжа от двете секции на населеното място. От събраните доказателства и при извършването на пълна проверка на материалите не бяха установени визираните нарушения.

Предвид на така установеното от съдебния състав, жалбата беше оттеглена като неоснователна. Затова съдът я остави без разглеждане и прекрати производството по делото. Определението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в законоустановения срок.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 14 Ноември 2019 18:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net