Община Две могили отбеляза 3-ти март

By 04 Март 2018 Прочетена 2171 пъти 0

Честванията на националния празник на България - 3-ти март в община Две могили започнаха в село Баниска.

По традиция в местността "Балабан дере" пред паметника на загиналите руски войни се състоя церемония по почитане паметта на героите, отдали живота си за Свободата на България.

Кметът на Община Две могили Божидар Борисов поздрави присъстващите с националния празник. Сред официалните гости беше и народният представител Светлана Ангелова. В словото си тя каза, че 3-ти март поставя началото на изграждането на съвременната българска държава.

След като бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите български опълченци и руски войни, отбелязването на националния празник продължи в Две могили с церемония по издигането на националното знаме на площад "Филип Тотю". С едноминутно мълчание бе почетена и паметта на загиналите за Свободата на България.

След това програма от стихове и песни, посветени на 3-ти март, представиха възпитаниците от Центъра за работа с деца.

Пред паметника на загиналите за Освобождението на България бяха поднесени венци и цветя.

Празникът завърши с националната инициатива "Пробуждане с хоро". В нея се включиха народният представител Светлана Ангелова, кметът на общината Божидар Борисов, председателят на Общинския съвет Христина Ефтимова и граждани. Инициативата е символ на националното единение, енергията, силата на духа и тялото, съчетани в българското хоро. Община Две могили е партньор в инициативата за трета поредна година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net