Общински съвет - Две могили опрости задълженията на животновъдите от Острица и Могилино

By 22 Февруари 2019 Прочетена 2114 пъти 0
Това стана днес по време на редовното заседание, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО Това стана днес по време на редовното заседание, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО снимка: КИС 13

Общинският съвет в Две могили опрости задължения за близо 50 000 лева на животновъдите от селата Острица и Могилино.

Това стана днес по време на редовното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

Докладната записка е постъпила от кметовете на двете населни места, като предложението бе да се опростят задълженията на животновъдите от Острица и Могилино.

Проблемът е от близо 10 години, когато стопаните са кандидатствали за субсидия и са сключили договор за наем на общински пасища и мери. Впоследствие обаче със площта е намалена и те отпадат от подпомагането, но договорът за наем с Общината остава, като по този начин през годините се натрупва огромна сума с лихви, която е непосилна за животновъдите. Делото срещу животновъдите в село Острица е било заведено още през 2013 година, като окончателното решение излезе през 2016-та.

Според кмета на Две могили Божидар Борисов основният проблем е в това, че част от животновъдите в останалите населени места, които са загубили съдебните дела, вече са внесли парите в Общината.

В крайна сметка Общинският съвет прие да се опростят задълженията на животновъдите от Острица и Могилино с 13 гласа "За" и 4 "Въздържал се".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net