Общински съвет - Две могили проведе изнесено заседание в читалището в село Батишница

By 23 Февруари 2018 Прочетена 2360 пъти 0

Днес се проведе изнесено заседание на общински съвет – Две могили в основно ремонтираното читалище в село Батишница. 

То е обновено с 270 000 лева по фонд "Бедствия и аварии", тъй като по покрива и фасадата на културната институция бяха нанесени щети от градушка през лятото на миналата година. По проекта е направено външно и вътрешно саниране, изцяло са сменени дограмите на прозорците и е обновен салонът на читалището.

По време на днешното заседание на общинския съвет беше приет годишния отчет за изпълнението на Програмата за управление на Община Две могили за 2017. В отчета са включени и ремонтите през годината на част от уличната и тротоарната мрежа. През 2017, Общината се е включвала в национални и регионални програми за осигуряване на заетост, стана яно още от отчета.

Кметът на Общината Божидар Борисов обяви, че е спечелен и проект за подобряване на санитарните условия в училище "Кирил и Методий" в Две могили, където предстои цялостен ремонт на санитарните възли.

Освен това е започнал процес на оптимизация на административните услуги и прилагане на електронно управление в общината за по-добро обслужване на гражданите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net