Оставиха в ареста тримата задържани за наркооранжерията в Свещари

By 27 Април 2020 Прочетена 2198 пъти 0

Оставиха в ареста тримата задържани за наркооранжерията в исперихското село Свещари.

Районния съд в Исперих уважи исканията на прокуратурата за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" за двама мъже на 26 и 34 години, както и за 22-годишна жена.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за държане на около 11 килограма марихуана на стойност близо 65 000 лева, както и за засяването и отглеждането на растения от рода на конопа, като обвиняемите са действали в съучастие. Те успели да изградят в бивша сграда на АПК в село Свещари съвременната наркооранжерия, която беше разкрита от служители на Областната дирекция на МВР в Разград.


По време на претърсването на помещенията са намерени и иззети саксии със 753 растения от рода на конопа в различен стадий на развитие. Оранжерията била оборудвана с датчици за контрол на влагата, вентилатори, специално осветление и поливна система. Открити са и препарати за наторяване и растителна защита, както и голямо количество суха маса, готова за продажба.

Определенията на Исперихския районен съд, с който е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на тримата обвиняеми подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 27 Април 2020 15:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net