БСП внася вот на недоверие срещу правителството заради сектор "Сигурност"

By 12 Юни 2018 Прочетена 1376 пъти 0

БСП внася вот на недоверие срещу правителството заради политиката в сектор "Сигурност".

Това заяви на брифинг в централата на левицата народният представител Драгомир Стойнев. Решението е било взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на партията, а вотът ще бъде внесен самостоятелно от парламентарната група на социалистите.

"Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в София, а през летище "София" влизат непроверявани граждани. В същото време искаме да членуваме в Шенген", заяви Стойнев.

От БСП веднага започват работа по мотивите за вота на недоверие, но не се ангажират с краен срок за тяхното завършване и депозиране в деловодството на парламента. Според Драгомир Стойнев обемът на материала е изключително голям с много негативни примери в сектор сигурност.

Това ще бъде вторият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Първият бе иницииран отново от БСП в началото на годината и бе свързан с темата "корупция", но не успя да събере необходимия брой гласове в пленарна зала.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net