БСП внесе вота на недоверие срещу правителството

By 17 Януари 2018 Прочетена 1284 пъти 0

Парлементарната група на БСП внесе вота на недоверие в деловодството на Народното събрание.

Мотивите са описани в десет страници, но основното е провалът в борбата с корупцията, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви още, че партията не се счита за уязвима на тема корупция.

"Има тежки констатации на правоохранителните органи, че системите на приходните агенции са пробити. Че в тях се влиза от множество точки, че се заличават данни на акцизни стоки, поради което не се внася акциз и ДДС на определени стойности, които не мога да ви споделя, защото е класифицирана информация", заяви пред журналисти Нинова.

От ГЕРБ коментираха, че вотът е обречен на провал.

"Докато в Брюксел, докато цяла Европа приветства българското председателство, в лицето на делегацията, водена от Борисов, тук в Народното събрание ставаме свидетели на едни самоцелни действия, които целят само да имитират политическа дейност.", каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него, вотът на недоверие няма да успее и защото не е насочен към конкретен министър или политика на правителството.

"Имаме бюджет, който разхлабва коланите на българите и точно сега да спрем този тренд за удоволствие на БСП да имитира дейност, няма да стане", категоричен бе още Тома Биков.

Вотът на недоверие е внесен само с 80-те гласа на парламентарната група на социалистите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net