Народното събрание ратифицира договора за добросъседство с Македония

By 18 Януари 2018 Прочетена 1448 пъти 0

Народното събрание ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република Македония.

По време на дебатите, Валери Жаблянов изказа своето лично становище, с което не се ангажира и групата на БСП, че документът стъпва върху македонизма, защото признава съществуването на два народа и два езика.

"Изказвам се с една молба да спрат фанфарите поне за три минути и в лично качество на народен представител, отговорен пред собствената си съвест", заяви Жаблянов

Според Пламен Манушев от ГЕРБ Договорът за добросъседство с Македония ще даде възможност на всички, които се чувстват българи в Македония да го кажат свободно.

"Нашите народи, които в миналото са били един, ще продължат да бъдат такива и договорът дава възможност за това. Договорът не е предателство, а исторически пробив в отношенията между два братски народа", посочи Манушев.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева благодари на всички, които през годините са работили за този договор.

"Няма как интересите на България да са различни от това да имаме стабилна, демократична и приятелска Република Македония", категорична бе Захариева.

Договорът за добросъсъедство с Македония бе приет единодушно с галсовете на 186 народни представители.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net