Правят анкетна комисия за ЧЕЗ

By 14 Март 2018 Прочетена 1227 пъти 0

Временна комисия ще установява всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и продажбата на дружествата на ЧЕЗ в България.

Предложението бе внесено от БСП.

"Преминаването на собствеността на дружеството в ръцете на неясни собственици при неизяснени обстоятелства и непрозрачно финансиране е недопустимо от гледна точка на националната сигурност", мотивира предложението депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Според управляващите така ще спрат спекулациите около покупката на енергоразпределителното дружество.

"Нямаме никакви притеснения по евентуален дебат, който трябва да бъде проведен в НС и го доказахме с извънредните заседания на комисията по енергетика, където бяха изслушани всички", каза на свой ред председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, като допълни, че ще подкрепят предложението.

Да се извади всичко за ЧЕЗ настоя и премиерът Бойко Борисов. Според него  само по този начин ще се разбере кой как си е изпълнявал ангажиментите.

"Нека да се извади всичко за ЧЕЗ. Подкрепихме анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам", заяви премиерът Борисов.

В крайна сметка, беше прието в комисията да участват по трима народни представители от всяка парламентарна група, като общият им брой ще бъде 15. Комисията ще бъде с председател Жельо Бойчев от БСП и ще работи един месец.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net