Съдът не даде ход на делото за КТБ

By 13 Декември 2017 Прочетена 1441 пъти 0

Специализираният съд не даде ход на делото за фалиралата Корпоративна търговска банка.

Осноната причина за това е че единият от обвиняемите Цветан Василев не е бил призован редовно от съда, каза неговият адвокат Константин Симеонов. През Министерството на правосъдието е изпратена съдебна поръчка до Република Сърбия с молба да бъдат връчени на Цветан Василев призовка и обвинителен акт. Това е станало на 20 ноември, но до този момент отговор няма.

Според адвоката на Цветан Василев Константин Симеонов, дори инциаторът на процеса не е бил разпитан.

Освен Цветан Василев има още 17 обвиняеми по делото, сред които и бившият подуправител на БНБ Цветан Гунев. Според него не е имало проблем с надзора.

"Не мога да се оценявам като най-високопоставения по делото "КТБ". Прокуратурата са изобретатели във всяко отношение, включително по отношение на двигатели с вътрешно горене.", заяви Гунев.

Попитан как, след като няма проблем с надзора, има фалирала банка, Гунев отговори: "Попитайте тези, които извършиха погрома.", отказвайки да назове имена.

В крайна сметка съдът отложи делото за 23 януари, като се мотивира с това, че един от подсъдимите е без адвокат, друг от защитниците не познава делото, а Цветан Василев е нередовно призован. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net